Poliittista dopingia

Venäläisen poliitikon kerrotaan tokaisseen amerikkalaiselle kollegalleen: ”Meillä Venäjällä tiedetään jo ennen vaaleja, kuka tulee valituksi presidentiksi, mutta teillä ei aina vaalien jälkeenkään?”

Toriparkin vuokrauspäätöksessä sekä muissa siihen liittyvissä päätöksissä on etukäteen tiedetty lopputulos. Jo edesmennyt paikallinen kokoomusjohtaja opetti, että ”kokoukseen ei pidä ryhtyä, jos ei etukäteen tiedä mitä tulee päätökseksi”. Kestävä viisaus.

”Toriparkkiolympialaisissa” käytettiin dopingia: lobbausta, suostuttelua, lounaita, lupauksia, paljon muuta – ja loikkaus. Ja voitto aina niukalla enemmistöllä. Ei siitä koe mielihyvää, jos lunttauksella menestyy.

Yhteisiä asioita seuraavat ovat saaneet käsityksen päättämättömyydestä. Sitäkin on. Päätöksenteossa tarvitaan myös selkeää ja laajaa oppositiota. Rahaväkeä on politiikassa kylliksi. Joillakin on vielä kanttia toimia moraalin majakkana.

Turku on sitä, mitä kukin haluaa avaimenreiästään nähdä. Naapurikaupungeista se usein on silkkaa kateutta. Sunnuntain 29.5. Helsingin Sanomissa luki: ”…Turussa, jossa liike-elämä on perinteisesti pyrkinyt vaikuttamaan poliitikkoihin.”

Jos susien ulvontaa ei kestä, niin parempi jäädä kieseistä. Rehti ja täydellinen julkisuus on terveen kunnallispolitiikan ensimmäinen edellytys. Me Turun perussuomalaiset uskomme, että rehellisyys perii maan.

(Julkaistu Aamuset-lehdessä 11.6.2016.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s