Urheilussakin ”taiteellinen vaikutelma” on tärkeää!

Naantalin kaivohuoneella tapasin Provinsseista tulleen tuttavani. Halausten jälkeen vaihdoimme kuulumiset. Hän kertoi osallistuneensa SM-tason tapahtumaan. Päällimmäinen kommentti niistä kuului: ”Arvokkuus puuttui!”

Ainakin Suomen mestaruustason tapahtumissa tulee näkyvästi olla Suomen, lajiliiton ja seuran liput. Mitä useampi, sitä parempi.
Myös kukat, puut ja taiteellinen lisärekvisiitta kaunistavat kisapaikkaa. Tulet, valot, savut ja säihkeet korostavat tunnelmaa. Sitä pitää tarjoilla kaikille aisteille.

Palkintojen jaossa asut luovat arvokkuutta. Mitaleita ei kourita farkkujen taskuista ja anneta kuin koirille luita – vaan kansallis- tai seuran edustuspukuiset juniorit marssivat kuviossa tasajalkaa silmää tekevien jäljessä ja ojentavat palkinnot heille liinoitetuilta tarjottimilta.
Kukkaistytöt, kuulutukset, fanfaarit ja hymnit antavat lisäpotkua.

Seremoniamestarin on ohjeistettava myös palkittavia. Kaiken tulee olla näyttämöllistä ja tapahtuman ainutlaatuinen. Se jää mieleen ja tuo lajin piiriin uusia harrastajia olipa tulostaso mikä tahansa.

Me vanhemmat emme tuo lapsiamme urheiluseuroihin ainoastaan kamppailemaan ja voittamaan vaan saamaan myös kasvatusta sekä omaksumaan alan kulttuuria.
Kun nuorisomme nykyään kiertää ottelemassa maat ja mannut, niin tärkeämpää kuin muistaa mitalistit ja maalintekijät, on oppia hyviä urheilutapoja. Myös ”pukeutua siististi ja elää ihmisiksi”, kuten Maamoni ojensi ennen kisamatkaa.

Itsenäisen 100-vuotiaan Suomen eri tilaisuuksien järjestelyissäkin on ansiokasta palauttaa mieliin, että tapahtuman yleisestä taiteellisesta vaikutelmasta syntyy muisto.
Mielikuva on jopa tärkeämpää kuin todellisuus. Hedelmistä puu tunnetaan

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s