Nokkimajärjestys on siisti juttu

Joskus juhlavissakin tilaisuuksissa havaitsee, että vieraat on sijoitettu pöytiin kuin huolimattoman puut liiteriin.
Arvostusta, asemaa sekä kunnioittamista osoitetaan pöytäjärjestyksellä. Pääpöydässä istuvat isäntä, hänen daaminsa ja kunniavieraat. Kunniapaikat ovat emännän ja isännän molemmin puolin. Naispuolinen päävieras istutetaan isännän oikealle puolelle, miespuolinen taas emännän oikealle puolelle. Yleensäkin, mitä lähempänä isännistöä sitä siistimpää.
Aviopuolisoita eikä samaa sukupuolta olevia ei sijoiteta vierekkäin.

Herrat auttavat daamin istumaan oikealle puol3lleen siirtämällä kevyesti tuolia. Ainakin hänelle pidetään seuraa, tanssitetaan ja lopuksi tunnustetaan jotakin kohteliasta.

Isännän velvollisuuksiin kuuluu osoittaa paikat ruokapöydässä. Paikkakortit helpottavat sijoittumista ja luovat tunnelmaa. Talonväki viipyy kunniavieraan seurassa koko ajan.

Kaikki tapahtumat ja tilaisuudet ovat bisnestä. Kyse on verkostoitumisesta. Niissä on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ja solmia suhteita. Kyvystä saada tilaisuudesta muutakin kuin ilmaista ruokaa ja juomaa.
Kun vielä pitää kännykän äänettömänä taskussa, jää oikea käsi vapaaksi kättelylle.

Tuttavani, Kiinan kaupan taitaja kertoi, että ”hän tekee juhlissa, ravintolassa ja liityntäkuljetuksissa enemmän bisnestä kuin kauppahuoneissa.
Selvitä aina tilaisuuden tarkoitus sekä pukeutumiskoodi ja sonnustaudu odotusten mukaisesti. Vaikka alkoholi tekee puheliaaksi, se ei muuta ketään viisaammaksi, kiinnostavammaksi tai uskottavammaksi.
Helpoin tapa saada kunnioitusta on osoittaa kunnioitusta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s