Kurppakerhon hyvät veljet

Luottamus on politiikan kallisarvoisin hyödyke. Liika avoimuus johtaa sulkeutumiseen. Luottamusta ei voi ostaa takaisin. Sen tarkistaminenkin on vaikeaa. Joissakin maissa isä eikä poika eivät luota toisiinsa ilman kirjallista sopimusta.

Pienessä maassa ihmisnetti, muodostuu hyväveli-suhteista. Se on miehinen ”kurppakerho”, kanssakäymisen perusta. Leirituli, joka äärellä partiossa, joukkuepeleissä, Intissä ja politiikassa alfaurokset mittauttavat kykyjään.
Kenellekään ei pidä uskoutua toiselle vain siksi, että hän on työkaveri tai ystävä. Jos ei tunne lähimmäisen heikkouksia, niin häneenkään ei tohdi luottaa.
Salaista tietoa vaihtamalla luodaan kauhun tasapaino. Jos suhde muuttuu peukaloruuviksi, syöt toisen kädestä..

Kiinalaiset viisaat opettivat, että ”tiedon hankinta ja siten saavutettu yllätys ovat sodankäynnin (politiikka, business) äiti.” On taito saada toinen puhumaan ohi suunsa, sanomatta itse mitään. Se on jokamiehen tiedustelua. Kaikki tiedustelevat kuten ”Wikileaks”- tapaukset osoittavat.

Raha, alkoholi, seksi ja muut intohimot ovat tiedustelijoiden välineitä. Sen takia tiettyihin valtiollisiin tehtäviin valitaan vain kansalaiskunnoltaan koetelluimmat.
Vaikka turvallisuuspalvelut toimivat tehokkaasti, niin järjestelmä fuskaa. Sanotaan, että ”kolme säilyttää salaisuuden, jos heistä kaksi on kuollut!”

Politiikka on mahdollisuuksien taidetta. Hallitusvastuussa Perussuomalaiset on maksanut siitä kovan kannatushinnan. Vanhat puolueet ovat valituttaneet virkamieskoneistoon omia kätyreitään, jotka tihkuvat heille etuajassa kallioisarvoista tietoa. Sillä ruokitaan mediaa sekä oman puolueen gallupeja.
Kuntapolitiikassa on samoin. Korkeimmat virkamiehet vierailevat ryhmäkokouksissa ja antavat omilleen tietoa, jolla voi elämöidä. Siksi virkamiesvalmistelu usein kyseenalaistetaan. Päätöksiä ei tahdo syntyä. Ennakkotietoa pitää saada ja sen tulee olla luotettavaa.

Salaisuuden säilyttämisen turvatakuita ovat raha tai muut taloudelliset sitoumukset. Pään kuhmut ja naarmut auton kyljissä hillinnevät nekin. Motiivit ovat koukuttavia. Häpeä tulee vasta sitten, kun jää kiinni. Kun tieto on tarpeeksi arvokasta, jopa läheisin henkilö uhrataan, mutta palkitaan myöhemmin. Vain lopputulos ratkaisee. Kaikki on kaupan, paitsi kunnia!

Erään puolueen symboli on punainen ruusu, sub rosa. Rakkauden jumala Cupido lahjoitti sen hiljaisuuden jumalalle kiitokseksi, kun tämä pysyi vaiti äitinsä Venuksen rakkaussuhteista. Se symbolisoi luottamuksellisuutta
.
Usein ihmetellään sitä, miksi poliitikko ei vastaa tehtyyn kysymykseen? ”Broilerikoulutuksessa” opastetaan, milloin kannattaa vastata tai kääntää huomio? Se on taitoa.
Juutalaiset sanovat, että ”Avoin uuni ei paista hyvää leipää”.

Silti paraskaan poliitikko (aviomies) ei tiedä, mitä hänestä kylällä puhutaan?

Mikael Miikkola
Turkulainen veteraanipoliitikko (ps)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s