Johtaminen yhä paremmaksi

Kaupungeilla ja kunnilla on visio, tavoite ja strategia, mutta onko niiden tarkoitus motivoida vain konsernin ylintä johtoa? Jotkut unohtavat esiliina ja haalariväen johtamisen. Valtaosa ajasta kuluu teknisiin asioihin. Sanomia ja ohjeita singahtelee. Homma sujuu jos sujuu, mutta kasvottomasti.
Työpaikoilla on oltava vahva joukkuepelin kulttuuri. Silloin menestyskin on kollektiivista. Kun menee hyvin voi katsoa yläikkunasta. Jos huonosti niin on tuijotettava peiliin.

Johtajalla on suuri vastuu. Hän palkkaa myös alijohtajia. Heidän on osattava taiteilla tunteilla. Ellei niihin onnistu vaikuttamaan, ei saa joukoissaan aikaan myönteistä muutosta.

Oma sisäinen suunnitelma on onnistumisen ehto. Viikkoaikataulussa on varattava aika strategiselle työskentelylle ja suurille linjoille. Tärkeitä on kuitenkin se laatuaika milloin ja miten hoidat työntekijöiden motivoinnin. Millaista energiaa ympärillesi säteilet, heijastuu myös takaisin.

Johtaja kulkee etunenässä ja luo työpaikkansa kulttuurin. Nosta hyvä esimerkki kaikkien nähtäville. Se vahvistaa muitakin.
Tunnustus ilmentää antajassaan nöyryyttä, sitoutumista ja älykkyyttä. Sillä hän viestii millaista käytöstä meillä odotetaan ja arvostetaan. Huomauta myös ripeästi ja tahdikkaasti hänelle, joka rikkoo kulttuuria.

Sosiaalisesti älykäs tietää miten käyttäytyä, mitä sanoo ja mitä jättää sanomatta. Se on lahjakkuutta. Kannustavaa on, että mikä synnynnäisistä lahjoista muuttuu, voidaan korvata kovalla harhoittelulla.
Johtamisen periaate on ikuista: ”Suuria joukkoja johdetaan samalla tavalla kuin pieniä.”

Mikael Miikkola
Turkulainen veteraanipoliitikko (ps)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s