Joka piruja pelkää se piruja luo

Pelko on käsijarru. Jos se jää päälle tai hirttää, ajoneuvo ei ehkä käynnisty tai liiku. Seuraukset voivat olla tuhoisia. Peloista aiheutuu stressiä. Se syntyy kun mieli uskoo olevansa vaarassa. Alan viisaiden mielestä se on melkein kaikkien sairauksien prerussyy!
Turvallista on tietää, että käsijarru on erillinen järjestelmä. Jos pelkää, että jalkajarru ei toimi tai haluaa pysähtyä varmasti, niin käsijarru auttaa. Kun adrenaliini kohisee on käsijarru, terve pelko, itsesuojelua.
Itse kukin pelkää. Rohkeus on tehdä se jota välttäisi mutta tietää välttämättömäksi. Turvallisuus on sen tiedostamista, että sitä ei ole olemassa.Pelon vallassa eläminen ei ole ihmisarvoista.

Kun olin pieni kotimme lähistöllä sanottiin talvisin liikkuvan susia. Minua varoitettiin niistä. Susien ohella piti varoa romaneja. Pelkäsin molempia. Asuimme aivan rautatien varressa ja eräänä syysiltana läheisen maitotalon piika kietoi päänsä ympärille huivin niin ettei nähnyt eikä kuullut mitään. Sitten hän laskeutui kiskoille ja antoi yöjunan ajaa ylitseen. Tämän jälkeen aloin pelätä myös junia. Pelko on mielen tuote. Kuvitelma. Samanlainen kuin krokotiili lapsen vuoteen alla.

Meihin on uskomattoman helppo ohjelmoida pelkoja. Media maalaa silmiemme eteen uhkakuvia joita emme muutama vuosi sitten osanneet kuvitellakaan. Siiloudumme ja asumme yksin. Se on otollinen maaperä kaikenmaailman haittaohjelmille, uhkakuville sekä poliittiseeen hullaantumiseen. Mieli täyttyy huolista sekä ahdistuksesta. Ne tukeutuvat omiin tulkintoihin ja ajatuksiin menneestä ja tulevasta. Pelko ja viha ruokkivat toistaan. Jos ulospääsyä ei löydy, seuraa kyynisyys, motivaation puute, uupuminen ja lamaantuminen. Lopuksi mitataan liikakuormitus eli ”burn out”.

Mielen huoltoon eivät auta ulkoiset nautinnot, hermomyrkyt, energiajuomat tai addiktiot. Tiikerillä ratsastava ei voi hypätä sen selästä. Pelko on tunne. Se voi tulla hiipien tai äkkiä. Vaikutus on sama. Pystyt hallitsemaan, vaihtamaan, säätämään ja kontrolloimaan tunteitasi, sillä päätät itse mitä ajattelet.Tavat ja rutiinit helpottavat toimintaa. Etene pienin muutoksin. Kun pelottaa toista myönteisiä lauseita. Torju muut. Uusien ystävien hankkiminen on muutoksen ensi askel.
Maailmaa ei voi muuttaa, mutta ajatuksia ja asenteita kyllä. Autoakin ajetaan sisältä.

Murehtijoiden kerho on maailman levinnein. Olet mitä ajattelet. Jokainen on tunteistaan sekä kokemuksistaan itse vastuussa. Kukaan toinen ei voi olla Sinun elämäsi asiantuntija. Meillä on vapaus valita millainen elämä tahansa. Usein siinä lääkärikin lievittää ja häntä avittaa lääketeollisuus.

Mielikuvitus on yhtä totta kuin todellisuus. Minä pelkään enemmän monikansallisen hoivayrityksen vaipanpunnitsijoita kuin maailmanpoliittista sekamelskaa. Se miten maailman kokee on oma valinta. Muutoksen on tapahduttava korvien välissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s