Ei ole tärkeää kuka ihminen on, vaan mikä hänestä voi tulla

Psykologi Anders Ericssonin (am.) mukaan jossain asiassa taitavaksi tuleminen vaatii 10 000 tuntia määrätietoista harjoittelua.
Mikä sitten saa treenaamaan noin paljon? On todettu, että se on mainiot kannustajat etenkin varhaiskasvatuksen aikana!
Lajiensa maailman parhaimpien opettajat ovat olleet välittäviä, ystävällisiä ja kärsivällisiä. He ovat tehneet oppimisesta kekseliäästi mukavaa ja kiinnostavaa. Hunajaisen kokemuksen.
Siksi on mitä tärkeintä, että lapsi jo varhain saa lämminhenkisen, rakkaudellisen ja kannustavan yhteyden johonkin perheen ulkopuoliseen aikuiseen kasvattajaan.
Esimerkiksi lasten ensimmäisten liikuntavalmentajien ei tarvitse olla hyviä lajiensa osaajia. Tärkeintä on, että he vaalivat juniorejaan hyvin ja kärsivällisesti. Se auttaa heitä kiinnostumaan lajista ja harjoittelemaan paljon..

Yleisesti on uskottu, että menestys eri aloilla riippuu ensisijaisesti taidoista ja vasta sitten motivaatiosta. Jo varhain on pyritty poimimaan lahjakkuudet ja heihin on kohdistettu eurot sekä välineet.Nykyisin tuo näkökulma kiistetään.
Kuka tahansa voi puhjeta kukkaan! Oleellista on plokata motivoituneet, sinnikäät ja ahkerat. Ei siinä tarvita erityisiä fyysisiä tai synnynnäisiä lahjoja, vaan intohimoa sekä periksiantamattomuutta.

Motivaatio on syy, että lahjakkuutta esiintyy. Motivaatio versoo kunkin sisältä. Ulkopuolinen ei voi sitä tyrkyttää tai istuttaa.
Kiinnostus aiheeseen vahvistaa kykyjen kehittymistä. Se saa henkilön panostamaan aikaansa ja voimavarojaan taitojen ja tietojen hankkimiseksi. Hyvä valmentaja on kuin katalysaattori.
Motivaatiota lisää, jos ohjaaja, mentori, opettaja… aistii myönteiset vaikutukset, silloin kun hän kannustaa, on aidosti kiinnostunut ja uskoo henkilön potentiaaliin.
Motivaatiota ei voi myöskään pitää itsestäänselvyytenä. Pieleen menee, jos lapsesta tehdään vanhenpiensa tai valmentajansa käyntikortti tai CV.

Maailmassa on nykyään liikaa paapomista ja päänsilitystä. Kun kasvatetaan ”parempia ihmisiä”, niin aito palaute on kohdistettava suorituksiin. Heidät on haastettava ja saatava venymään vielä parempiin tuloksiin kuin he uskovat yltävänsä. Pitkällä aikavälillä oma vaivannäkö palkitsee sekä lisää itseluottamusta. Sitä eivät äiti, mummo tai anoppi voi tarjoilla. Se on rakennettava itse suorittamalla tehtäviä, mitä ei nyt osaa, kunnes osaa.
On virhe muovailla nuoren itsetunto siten, ettei hän koskaan häviäisi tai saa aina kunniaa. Siitä oppii eniten, kun tiedostaa mikä ei toimi!
Menestys ei ole ihmisen mitta, vaivannäkö on. Ahkeruudesta rakentuu sitkeys.

Tutkitusti on todettu, että kun harjoittaa jotakin säännöllisesti liki 40 kertaa, niin siitä tulee tapa. Aloita esimerkiksi oma fyysisen kunnon treeni minuutilla ja lisää sitä minuutti päivittäin . Yllätyt. Voit hämmästyen motivoitua saavuttamastasi tuloksista!

Jokainen meistä on kuin hiomaton jalokivi. Hänet voidaan ja hän haluaa kiillottaa itsensä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s