Verokikkailu on sosiaaliapua rikkaille

Verot eivät ole kuluja. Ne ovat sijoitus tulevaisuuteen. Hyvinvointivaltion jäsenmaksu. 

Veroilla kustannetaan julkishyödykkeitä; liikenneväyliä, päivähoito, koulutus, pelastuspalvelu, turvaverkko…

Kun koulutuksella kiivetään hyväpalkkaisiin ammatteihin, niin usein unohdetaan, mitkä henkilökohtaiset edut on saavutettu veroeuroilla.

Politiikka polvistuu rahavallan edessä. Se toimii jopa ponnahduslautana rahamaailmaan. Vallasta hyötymiseen sisältyy vaurauden kertyminen.

Riittävien verotulojen kerääminen on sekä poliittisesti että käytännössä vaikeaa. Siksi ei ole ihme, että kuntien ja valtion kukkarot eivät ole kunnossa. Veronalennukset jättävät jälkeensä valtavia aukkoja.

On paradoksi, että enin osa suomalaisista haluaa maksaa verot ja lisäverot mielellään, mutta veronkierto on tutkimuksen mukaan varakkaiden harrastus!

Eduskunnan vuonna 1992 tekemä päätös eriyttää pääoma- ja ansiotulojen verotus sekä varallisuusveron poisto 2006 olivat mokia. Yhtiömuodon valinnalla että keinotekoisin yritysjärjestelyin valmistellaan sekä verojen välttelyä että puijaamista. 

Rälssi on saanut jo vuosikymmeniä nauttia verovapauksista ja – helpotuksista. 

Esimerkiksi korkovähennys vääristää asuntomarkkinoita ja lihottaa etenkin pääomittajia. Ne sijoittavat pienasuntoihin ja vuokraavat niitä hyvällä voitolla yhteiskunnan tukemille vähäväkisille. Rahaa tehdään rahalla. Keinottellaan.

Monikansalliset yritykset juonivat usein verosuunnittelulla. Ne tulouttavat voittonsa matalan verotuksen valtioon. Korkomenot, tappiot, velat, liiat lainat sekä lisenssimaksut sitävastoin ujutetaan vähennyksinä korkeamman verotuksen maahan.

Yhteiskunnan kannalta on harmillista, että tällaisia suuryrityksiä tuetaan jopa verovaroin ja niiden tappiot ovat vähennyskelpoisia vuosien ajan.

Varakkaimmilla lähes kaikki tulot ovat pääomatuloja. Niiden kasvaessa verotus pysyy 34%.Verokatoa lisää, että pääomatulosta ei makseta kunnallisveroa!

Selkeys on valtaa. Maailmanlaajuisen verotuksen mutkistuessa julkistaloudet ovat ryhtyneet oveliin rahoitusalan tuotteisiin. Ne synnyttävät kuplia toisensa jälkeen.

Paholaisen vaatima hinta on ainakin moraalinen konkurssi.

Elämänmittainen ammatti tai työpaikka kuulostavat aataminaikaiselta.

Tulevaisuudessa on suojeltava työläisiä eikä työpaikkoja, sillä valtaosa saattaa kärsiä tarpeettomuudesta. Entä kuka maksaa verot?

Mikael Miikkola

Veteraanipoliitikko (ps)


2 thoughts on “Verokikkailu on sosiaaliapua rikkaille

 1. Hyvä,löysin vihdoin tien mistä voin kommentoida.olen jo pitkää huomannut että olette ainut järkevästi ja vastuullisesti ajatteleva puolue turun kartalla.mm. toriparkki raitsikat,älyttömät siltahankkeet ym. Rahareijät!!?kiitos.mutta taistelu karinakodin kohtalosta on huonoa,kyllä turku pystyy hoitamaan yksin tämän asian.on arvokas elämä mutta on myös arvokas kuolema ei se voi olla rahasta kiinni.luotan sinuun että hoidat asian.kiitos ja jaksamista!!

  Tykkää

  1. Kiitos Reijo kannustavasta viestistäsi. ämäm

   ”Sana johon jäin, sanoi – eteenpäin!”

   Alati liikkuvan kirjoituspöydän ääreltä
   Mikael Miikkola

   Mikael Miikkola <comment-reply@wordpress.com> kirjoitti 27.7.2019 kello 10.59:

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s