Hallitus

Hallituksen ”vaalikiimantorjunta”- päiväkäsky?

Helmikuun alussa hallitus kokoontui Vantaalle Königstedin kartanopäämajaan strategiakokoukseen. Se oli pääministerin tuima käskynjako. Puhuttelu oli tärkeä ja pitkä. Kaikki ministerit olivat läsnä.
Päämajasta singahti oletettavasti rohkaiseva sekä kannustava, tsemppihenkinen ”Vaalikiimantorjunta” -päiväkäsky: ”Kun ollaan samassa kaleerilaivassa, niin Vaalijoki ylitetään tasaisesti, samassa rytmissä soutaen. Kukaan ei nouse seisomaan, kallistele tai revittele alusta. Miehistöt pidetään ruumassa kuin se tunnettu aine sukassa. Kaikkien on huudettava reippaasi soututahti-slogaaneja: Työllisyys paranee, Talous elpyy, ulkomaankauppa orastaa…”. Useasta asiantuntijasta kaleerialus vaikuttaa soutulaitteelta.

Rannalta oppositio heittelee näreissään kivillä ja rääkyy, että ”vanavesi on ollut yhtä siksakkia” ja ”väärä tahti”. Sitä pelottaa, että joku SOS- kippari ryhtyisi vaikka irrottelemaan ja nousisi kävelemään vetten päällä? Siitä sitten saisikin makean aiheen huudella: ”Ettei se osaa edes uida!”

Vaalikausijoen vastarannalla tiedetään olevan kareja sekä matalikkoja. Virtakin on kova. Sieltä kuuluu myös Trumpetin soraääniä, vaalien valmistelujen mäiskettä ja aseiden kalinaakin.
Onneksi Vaalijoen puolivälissä veden pinta on vielä tyyni. Eikä ei ole yhtään pallia – tuulta.